FENIX - o colecție realizată din fire reciclate!

FENIX - o colecție realizată din fire reciclate!
Sticlele din plastic pot avea și o altă întrebuințare decât să fie aruncate la gunoi pentru a polua natura. O demonstrează o companie producătoare de covoare din țara noastră, care a găsit o metodă ingenioasă și utilă pentru a proteja mediul ambiant și, totodată, pentru a împiedica răspândirea plasticului în natură. Altfel spus, ei au început să creeze covoare conform unei tehnologii speciale ce are la bază granulele obținute în urma prelucrării sticlelor din plastic. Deși sunt un produs relativ nou în Republica Moldova, covoarele confecționate din prelucrarea sticlelor din plastic se bucură de mare popularitate pe piața internațională.

„Ideea a pornit de la faptul că în magazine nu se mai permit pachetele din polietilenă și Slavă Domnului că au oamenii au început să se gândească la mediul în care trăim”, a declarat Președinte Consiliul de Administrație Covoare Ungheni, Nicolas Nicula. Linia de covoare, numită Fenix, simbolizează renașterea întrucât, la modul practic, este creată din sticlele din plastic care ajung la gunoi: „Clar că noi mai facem o prelucrare, vopsire, sunt mai multe lucruri pe care le facem în procesul tehnologic pentru a obține covorul pe care îl dorim atât din punct de vedere al aspectului cât și din punct de vedere al calității”. Materialele din care sunt confecționate covoarele sustenabile sunt certificate în calitate de confirmare că firul este produs din deșeuri. Respectiv, cumpărătorul final atunci când cumpără covorul trebuie să vadă sigla certificatului că a parcurs tot lanțul de producere.

Covoarele sustenabile pot fi găsite într-o gamă destul de vastă de culori – de la bej-gri până la albastru.

34100 67500
67600 70900
71100 71200

 

Pentru confecționarea unui covor sustenabil cu dimensiuni de 1,60 pe 2,40 m trebuie să fie prelucrate 130 de sticle din plastic cu o capacitate de 1,5 litri.

sticle

 

 

Distribuie:
Alte articole
День рождения Covoare Ungheni! Colectia FLAT Târg de Covoare la Cahul! Ярмарка Ковров в Бельцах Ярмарка Ковров в Кишиневе! Lista câștigatorilor tombolei caritabile