Covorul, o necesitate sau un element de design?

Covorul, o necesitate sau un element de design?

Pentru a folosi covorul Dumneavoastră cu aspectul din prima zi de cumpărare, ar trebui să luați în considerare următoarele instrucțiuni :

Utilizarea zilnică
  • Covorul nu trebuie bătut sau scuturat în timpul curățării, ci trebuie curățat cu ajutorul unui aspirator puternic, de dorit în fiecare zi.
  • Articolele (canapea, masă, etc.) ce se află pe covor pot lăsa urme. Pentru a preveni acesta este necesar reamplasarea covorului sau obiectelor la anumite intervale.
  • Este posibilă umbrirea, ținând cont că materia primă este naturală. În acest sens este necesar de utilizat un aspirator obișnuit.

Modelul covorului trebuie sa se potriveasca cu stilul camerei. Nu poti pune un covor pastelat intr-o camera formala, contrastul este tipator iar aspectul final nu este placut. Ia deci in considerare ambientul camerei si gandeste-te daca vrei ca parchetul tau sa iasa in evidenta. In functie de camera, tine cont de stilul mobilei, de forma canapelei sau a fotoliilor, de forma mesei sau a scaunelor.

De aici, ia in considerare culoarea, modelul si, bineinteles, pretul. Dupa ce stabilesti cateva linii estetice uita-te la dimensiuni si la material. Asa ca, pentru living, un covor potrivit este unul in culori neutre, daca ai ales culori puternice care sa domine mobila si viceversa: de exemplu, un covor intr-o culoare tare va fi un accent interesant intr-o camera cu mobila alba.

Acelasi lucru este valabil si pentru dormitor, culoarea trebuie sa contrasteze cu mobila. Aici poti alege chiar si un model oriental, daca mobila dormitorului este in tonuri deschise. Camera va arata sofisticat cu efort minim. Iar daca dormitorul tau este minimalist, esti liber sa te joci cu modelele indraznete.

Pentru bucatarie este bine sa alegi un model rotund pe care il vei aseza sub masa sau unul rectangular pe care sa il asezi in fata chiuvetei. Acesta ar putea sa fie din bambus, un material rezistent pentru traficul intens din bucatarie.

Daca vrei sa acorzi un pic de personalitate holului de la intrare, un covoras de intrare este suficient. Bineinteles, daca nu este teama ca ar putea fi murdarit de urmele de pantofi, poti alege covorul in functie de forma holului: un covor lung pentru un hol lung pentru a da impresia de incapere generoasa sau un covor rectangular mai lat decat usa in cazul unui hol patrat.

Distribuie:
Alte articole
Preț de Fabrică Activăm în regim normal (cu respectarea normelor sanitare) Colecția BASARABIA Recomandări privind întreţinerea covoarelor GreenEnergy Târgul tradițional de Covoare în Chișinău!