Tradiția covorului moldovenesc

Tradiția covorului moldovenesc

 

Moldova este o parte integrantă a Europei și are o istorie bogată. Această țară se află în zona de contact dintre diferitele tendințe culturale și istorice - Carpații-Balcanii, Europa Centrală și Eurasia. De-a lungul istoriei sale vechi de secole, tradițiile culturale diverse ale proto-indo-europeni și popoarele indo-europene arhaice au fost absorbite armonios, obținând astfel trăsături specifice și incomparabile. Toate grupurile etnice au decorat tradițiile și arta populară a Moldovei cu ceva personal.

traditions

Moldova este cunoscută în întreaga lume ca țară cu tradiții. Arta populară este reprezentată de o bogată varietate de genuri și tipuri. În această țară, care se îndreaptă spre lumea modernă, puteți vedea totuși femeii care țese covoare tradiționale, folosind tehnicile transmise de la o generație la alta.

 

Moldova o comoară neașteptată.

traditions

Arta covorului popular moldovenesc are o tradiție lungă și autentică. Nu veți vedea o casă tradițională din Moldova fără covoare pe pereți, pe paturi, pe podea. Covoarele au fost considerate relicvii familiale care au fost predate de la o generație la alta, probabil astfel "supraviețuind" până în prezent. Decorul tradițional se bazează pe un anumit ritm și simplitate.

Covorul manual este mai mult decât un element decorativ, este o poveste, un simbol, o sursă de amintire. Folclorul moldovenesc are o bază solidă ce cuprinde un sistem de culte și obiceiuri populare. Acest patrimoniu cultural în toate manifestările sale este o zonă vastă de artă națională de o valoare deosebită, care nu numai că a precedat formele sale culturale, dar a continuat să se dezvolte și în epoca modernă, dând culturii profesionale identitatea sa etnică.

 

Distribuie:
Alte articole
Comanda on-line Alege covor din lână Certificat cadou! „Covoare Ungheni” apreciate în Europa pentru calitatea înaltă și designul unic Preț de Fabrică FENIX - o colecție realizată din fire reciclate!